Tot ce trebuie să știți despre cotele de pariuri sportive

Ghidul nostru de cote pentru pariuri sportive acoperă tot ce trebuie să știți. Ajutăm jucătorii să învețe despre diferitele tipuri de cote, cum funcționează acestea și cum să citească liniile de pariere.

Cote pentru pariuri sportive pot fi puțin confuze. Începător sau nu, marea cantitate de opțiuni de la casele de pariuri sportive online poate fi copleșitoare pentru oricine. Sunt atât de multe de decis atunci când pariezi pe sport tipurile de pariuri, evenimentul în sine și chiar cotele. Dar a afla cum funcționează diferitele cote de pariere vă poate ajuta să înțelegeți valoarea mizei dvs. În plus, vă va ajuta să luați o decizie informată înainte de a miza bani.

Deci, pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți strategiile de pariere, în acest ghid vă vom prezenta toate elementele de bază. În primul rând, veți afla care sunt cotele pentru pariurile sportive și cum funcționează acestea. Apoi, vom vorbi despre diferitele tipuri de cote și despre cum să le citim. Sau, cu alte cuvinte, cum să-ți calculezi plata din miză. În plus, vă vom învăța cum să calculați probabilitatea implicită. Și, în sfârșit, avem și un ghid pas cu pas despre cum să faceți un pariu sportiv pentru toți cei care sunteți abia începeți. Desigur, există și o secțiune de întrebări frecvente pentru a răspunde la unele dintre cele mai frecvente întrebări adresate de jucătorii Română.

Pariuri sportive online cu cele mai bune cote în 2022

Care sunt cotele la pariurile sportive| ||562

Simply put, betting odds numerically represent the chances that a certain result will happen in a sports event. They can be applied to any kind of event that a sportsbook is offering. And great online bookies always offer a plethora of sporturi pe care să pariezi, inclusiv fotbal, baschet, politică și chiar vreme.

Casele de pariuri online iau în considerare mai mulți factori atunci când stabilesc cotele, cum ar fi echipa care va juca, statisticile anterioare, probabilitatea de câștig etc. Pe de altă parte, cotele depind și nu numai de site-ul de pariuri sportive, ci și de dvs. locatie generala. De exemplu, în Europa cotele zecimale sunt cele mai frecvente, în timp ce în Marea Britanie casele de pariuri folosesc formatul fracționat.

Cum funcționează cotele la pariuri?

Cotele la pariuri sportive vă oferă șansa de a profita dacă prezici corect rezultatul unui eveniment. Cu cât șansele sunt mai mari, cu atât sunt mai mari șansele să câștigi. Și invers – cu cât șansele sunt mai mici, cu atât plățile sunt mai mici. Prin urmare, pe baza probabilității de câștig, cotele pot fi clasificate în trei tipuri principale:

 • Cote par. Dacă un anumit rezultat este la fel de probabil să apară sau nu, acesta este dat cote egale. Deci, în acest caz, se folosește fie formatul fracțional, fie formatul zecimal. Desigur, posibilele câștiguri vor fi egale cu miza dvs.
 • Cote lungi. Veți întâlni cote lungi atunci când un eveniment este statistic mai puțin probabil să se întâmple. Aceasta înseamnă că poți câștiga mai mult decât ai câștiga altfel. Cu alte cuvinte, plata este mai mare. Cu toate acestea, riscul de a pierde este, de asemenea, mai mare decât în ​​cazul cotelor par.
 • Cote scurte. Când un eveniment are șanse mai mari să se producă, operatorul îi oferă cote scurte. Deși în acest caz este mai probabil ca evenimentul să aibă loc, câștigurile potențiale vor fi, de asemenea, mai mici.

Tipuri de cote la pariuri sportive

În funcție de locația dvs., precum și de operatorul de pariuri sportive , cotele de pariuri sportive pot fi afișate diferit. De exemplu, modul în care site-urile europene de pariuri sportive își prezintă în mod normal cotele este complet diferit de ceea ce fac casele de pariuri din Asia. Prin urmare, există câteva formate pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a începe să pariați.

Cote fracționale

Unul dintre cele mai vechi și mai populare formate din lumea pariurilor sportive este Cote fracționale. Cel mai frecvent, este folosit în Regatul Unit și în alte țări ale Commonwealth-ului. Există două seturi de numere care sunt separate printr-o bară oblică, de ex. 2/1 (pronunțat ca „două la unu”).

Deci, așa funcționează: pentru fiecare $1 pariat primești 2 $ în plus, plus $1 pe care l-ai mizat. Desigur, doar dacă pariul tău este reușit. Alternativ, puteți calcula cotele fracționale înmulțind miza cu primul număr, apoi împărțind la al doilea număr.

Cote zecimale

Cote zecimale sunt cele mai comune în țările europene. Prin urmare, adesea ele sunt denumite și cote europene sau continentale. După cum sugerează și numele, cotele zecimale sunt prezentate cu un punct zecimal pentru a separa plata totală și miza inițială. Numărul indică plata totală posibilă, inclusiv suma mizei. Deci, rentabilitatea totală posibilă a unei mize poate fi calculată după cum urmează:

Rentabilitatea totală = Miza x Număr impar zecimal

De exemplu, un pariu câștigător la 2,5 ar returna un total de 2,5 $ pentru fiecare $ 1 mizat.

Cote americane

Cotele americane sau de la linia monetară sunt, într-adevăr, după cum sugerează și numele, populare pe piața din SUA. Spre deosebire de șansele fracționale, ele funcționează diferit pentru favoriți și defavorizați. Pe scurt, pariurile americane arată câți bani trebuie să riști pentru a câștiga o anumită montură.

De obicei, cotele pariurilor de top sunt indicate cu semnul minus (-). Indică suma pe care trebuie să o pariați într-o pariuri sportive pentru a câștiga 100 USD. Cu toate acestea, cotele pentru cotele mai puțin populare sunt indicate printr-un semn (+). Aceasta arată suma câștigată la fiecare 100 USD mizați. De exemplu, dacă pariezi 120 USD pe un favorit cu o cotă de -120 și pariul câștigă, vei primi un total de 220 USD. Acesta este 120 USD inițial, plus încă 100 USD, deoarece ați ghicit corect.

Cote Hong Kong

Cote Hong Kong sunt probabil cele mai simplu de înțeles. În cazul în care cotele sunt cu o zecimală mai mică decât 1, echipa este favorită. Veți câștiga mai puțin de 1 pentru fiecare unitate pe care o pariați.

De exemplu: Japonia va învinge Australia la fotbal, HK Odds – .4

Înseamnă că pentru fiecare 100 $, pariezi că vei primi 40 $. Toți banii merg la casa de pariuri sportive dacă pierzi. Dacă cota ar fi 1, atunci ai primi 100$ pentru pariul tău de 100$, Miză x Cote HK.

Alte tipuri de cote

Desigur, există o mulțime de alte cote tipuri disponibile pentru pariorii online Română. Unele dintre cele mai comune formate pe care le puteți întâlni includ Cote Malay,Cote Indonezie, Cote asiatice și multe mai mult.

Cote de citire – Cum se calculează plata din miză

Reading odds can be somewhat confusing, especially if you don’t know the different types that are available on the market. But not to worry, we will go through the three most common formats together here. First, let’s consider decimal odds: Here, it’s simple – the bigger the number, the larger the possible returns. So if you want to calculate your winnings from decimal odds, multiply the odds by the stake. The resulting number will reflect both your winnings and your stake.

Pe de altă parte, pentru cote fracționale, trebuie să calculați câștigurile și apoi să adăugați miza pentru a determina randamentul total. Acest lucru se face prin înmulțirea mizei cu numărul de sus din fracție și apoi împărțirea la cel de jos. În ceea ce privește cotele pe linia monetară – acestea sunt întotdeauna în termeni de 100. Cu alte cuvinte, pariurile pe linia monetară arată câți bani trebuie să pariezi pentru a câștiga 100 USD.

Cum se calculează probabilitatea implicită

Unul dintre secretele pariurilor sportive de succes este să înțelegi cotele și să înveți cum să calculezi probabilitatea implicită. În esență, probabilitatea implicită este conversia opțiunilor de pariere într-un procent. Avantajul calculării acestuia este că ajută la evaluarea valorii potențiale pe unele piețe. Mai jos sunt metodele de calcul pentru diferitele formate:

Calculul probabilității implicite cu cote americane

 • Pentru a calcula probabilitatea implicită de a paria pe favorite, utilizați această formulă simplă:

Probabilitatea implicită = 100 împărțit la (cotă pozitivă + 100).

 • Formula atunci când pariezi pe cei defavorizați este următoarea:

Probabilitatea implicită = cotă negativă împărțită la (negativ cote – 100).

Probabilitatea implicită și cote fracționale

Pentru a obține probabilitatea implicită de pariuri cu cote fracționale este destul de simplu:

Numitor/ (numitor + numărător) x 100 = probabilitate implicită

Probabilitate implicită de pariuri cu cote zecimale

Utilizați următoarea ecuație pentru a calcula probabilitatea implicită pentru cotele zecimale:

(1/ cote zecimale) x 100 = probabilitate implicită

Efectuarea de pariuri

Pariul pe sportul tău preferat online este simplu și distractiv. Iată un ghid pas cu pas pentru a face pariuri pe orice pariuri sportive online:

 • Consultați evaluările noastre de site-uri de pariuri sportiveși alegeți unul care vi se potrivește.
 • Selectați site-ul preferat de pariuri sportive online și înregistrați-vă.
 • Familializați-vă cu opțiunile și piețele de pariere disponibile.
 • Alegeți o echipă sau un sport pe care doriți să pariați pe.
 • Calculați posibilul profit din pariu.
 • Depuneți suma pe care doriți să o mizați.
 • Finalizați pariul urmând caseta de pariuri de pe ecran. instrucțiuni.

Linia de bază

Cotele joacă un rol crucial în succesul călătoriei oricărui jucător la pariuri sportive. Nu numai că arată cât de mult poți câștiga, dar te ajută și în a determina dacă pariul este profitabil sau nu. Prin urmare, înțelegerea diferitelor formate și a modului în care funcționează este esențială pentru orice parior. Și chiar mai important, a putea calcula probabilitățile implicite și compara cu propriile cunoștințe este, de asemenea, cheie. Uneori, s-ar putea să descoperi că probabilitatea unui anumit rezultat este mai mare decât ceea ce implică cotele de pariuri sportive. În acest caz, un pariu de succes poate avea profituri semnificative. Acum că ați aflat totul despre diferitele tipuri de cote, sunteți gata să vă înscrieți și să începeți să pariați pe echipele sau sporturile preferate. Dar dacă sunteți nou în domeniul pariurile sportive în România, explorați ghidurile noastre de bază pentru a trece și mai repede înaintea jocului.

FAQ

❓ Pariurile online la baschet sunt legale?

În general, da, pariurile pe baschet online sunt legale în majoritatea regiunilor. Totuși, depinde de jurisdicția locală, deoarece legile pot varia.

❓ Cum pariez pe baschet?

Desigur, procesul variază de la o casă de pariuri la alta. Dar dacă pariezi online, în general, tot ce trebuie să faci este să selectezi echipa sau rezultatul pe care vrei să pariezi și să apeși câteva butoane pentru a plasa pariul.

❓ Pot paria pe baschet pe mai multe site-uri online?

Da, desigur. Vă puteți înscrie la câte site-uri de pariuri la baschet doriți.

❓ Pariurile la baschet permit pariarea pe meciuri care au început deja?

Da! Există o opțiune de pariere live la baschet, care permite pariorilor să parieze în timp ce jocul se desfășoară.

❓ Există opțiuni în pariurile la baschet pentru a paria pe mai multe jocuri?

Da. Dacă doriți să pariați pe mai multe jocuri simultan, puteți profita de pariurile parlay, de exemplu.