Tipuri de pariuri explicate – Aflați despre diferitele pariuri

Cele mai bune site-uri pentru sporturi online pariuri în România oferă o mare varietate de pariuri din care să alegeți. Varietatea uriașă poate fi copleșitoare pentru jucătorii de toate gradele, începători sau nu. Dar pentru a vă crește șansele de a câștiga mare, ar trebui să vă familiarizați cu toate tipurile comune de pariuri care există.

În acest articol, vă vom prezenta diferitele opțiuni de pariuri pe care le puteți întâlni, de-a lungul cu câteva exemple practice. În plus, vă vom oferi sfaturile noastre de top despre cum să selectați un tip de pariu care se potrivește nevoilor dvs. Rămâi până la sfârșit, unde am răspuns la unele dintre cele mai frecvente întrebări despre pariurile sportive din România.

Cele mai bune site-uri de pariuri sportive online din 2022

Tipuri comune de pariuri

Online sportsbooks have numerous types of bets available to Filipino punters. All popular sporturile pe care să pariezi precum fotbalul, voleiul sau baschetul au o varietate de opțiuni. Și, desigur, există o mulțime de pariuri care se potrivesc și celor mai multe sporturi de nișă. Am întocmit o listă cu cele mai populare tipuri despre care trebuie să știți. Vă recomandăm cu căldură să vă faceți timp pentru a afla despre fiecare, mai ales dacă sunteți doar începeți.

Pariuri pe linie de câștig/bani

Win bets, also known as Pariurile pe linia monetară, sunt un tip popular de pariuri sportive în care pariezi pe o echipă pentru a câștiga. Acesta este un pariu fără distribuire de puncte. Cu alte cuvinte, indiferent de cât de mult câștigă echipa pe care pariezi – dacă ei o fac, atunci faci și tu. Acest tip de pariu este foarte comun pentru că este, într-adevăr, foarte simplu. Moneyline poate fi aplicat la aproape orice sport, dar este deosebit de popular atunci când vine vorba de evenimente de baschet. Cu toate acestea, poate fi dificil să alegi deoparte.

Să ne uităm la un exemplu:

Los Angeles Lakers joacă împotriva Golden State Warriors. Dacă casa de pariuri a stabilit cota la Lakers (+102) și Warriors (-120), casa de pariuri prezice o victorie pentru Warriors (favorita). Majoritatea oamenilor ar paria pe Războinici, deoarece șansa de a obține un profit din ea, deși destul de mică, este mai mare. Dar dacă îți asumi un risc și pariezi pe Lakers (underdog), dacă aceștia câștigă, profiturile tale vor fi semnificativ mai mari.

Pariuri directe

Pariul direct este un alt tip comun. În acest caz, pariezi pe un singur joc fie cu un punct spread, fie cu o linie de bani. Pentru acest tip de pariu, se stabilește o linie de pariere și poți alege să pariezi pe favorită și să renunți la puncte sau să pariezi pe cel defavorizat și să câștigi punctele.

Favoritul trebuie să câștige jocul cu mai mult decât diferența de puncte prestabilită pentru a încasa un profit. Pe de altă parte, cel defavorizat trebuie să câștige definitiv sau să piardă cu mai puțin decât ponderea punctelor pentru a câștiga pariul.

Pariuri totale și peste/sub

Totale sau pariuri peste/sub. sunt preferatele multor pariori pentru că sunt ușor de înțeles. În plus, jucătorii pot calcula cu ușurință scorul total al jocului adunând scorurile ambelor echipe. Acest tip de pariu are o jumătate de punct adăugată la final pentru a evita situațiile push.

De exemplu, pariezi pe fotbal între Manchester United și Liverpool, unde peste/sub este de 2,5 puncte. În cazul în care ambele echipe marchează, un total combinat de 3 puncte sau mai mult, atunci pariul câștigă.

Pariuri Parlay/Acumulator

Pariurile Parlay sau Acumulator sunt puțin complicate. Cu pariurile parlay, alegi un șir de alegeri într-un singur pariu. Cotele de pariere pentru o plată Parlay depind de numărul total de alegeri pe care le grupați. Rețineți că fiecare selecție pe care o faceți pe Parlay trebuie să fie corectă pentru a câștiga.

Să aruncăm o privire la un exemplu în care pariezi pe curse de cai. Puteți alege să plasați un pariu acumulator pe câștigătorii a aproximativ șase curse. Cu toate acestea, toate selecțiile dvs. trebuie să fie corecte pentru a câștiga pariul. Dacă chiar și unul eșuează, pierzi pariul.

Pariuri Teasers/Pleasers

Teasers și pleasers sunt versiuni avansate ale pariurilor acumulate. Ele sunt similare cu parlays prin faptul că trebuie să faceți selecții multiple, există chiar și un tip de pariu parlays și teasers, care este o combinație a celor două.. Cu toate acestea, ambele acestea tipurile au caracteristici unice care merită remarcate. Distribuțiile de puncte sau totalurile sunt mutate în favoarea noastră în teasere, dar împotriva noastră în plăcere.

Point Spread/Handicap Bet

Ideea principală din spatele point spread și pariul cu handicap este mai mult sau mai puțin același. Cu toate acestea, să ne uităm la un exemplu separat pentru oricare. De exemplu, să presupunem că selectați trei echipe de fotbal pentru a le adăuga la un teaser. Cotele sunt următoarele: Chelsea +3, Liverpool -4 și Arsenal +11. Dacă alegeți să faceți un teaser în șase puncte, înseamnă că spread-urile vor muta fiecare șase puncte în favoarea dvs. Pariurile teaser, prin natura lor, au cote mai mari, ceea ce le face atât de populare.

Pariurile mai plăcute, pe de altă parte, sunt opusul pariurilor teaser. Dacă folosiți exemplul de mai sus în care selectați trei echipe și le puneți într-un număr de șase puncte, spread-ul pentru fiecare selecție va fi, de asemenea, deplasat cu șase puncte, dar de data aceasta împotriva dvs. Așadar, pentru a depăși pariul plăcut, trebuie să depășiți spread-ul inițial cu o marjă semnificativă.

If Bets and Reverse Bets

Dacă pariurile inverse sunt unele dintre cele mai greu pariuri de făcut înțelege în pariurile sportive. Cu pariul if, faci o selecție urmând o anumită ordine. Rezultatul primei selecții indică dacă sunt active selecțiile ulterioare.

Pe de altă parte, pariul invers combină mai multe pariuri if acoperind selecția ta în fiecare ordine posibilă. Trebuie remarcat faptul că miza dumneavoastră inițială este înmulțită cu numărul de comenzi posibile.

Pariuri Head-to-Head

Aceste tipuri de pariuri sunt foarte populare printre pariorii Nascar și golf. Pariurile Head-to-Head sunt exact așa cum sună. Veți paria pe un individ față de celălalt pentru a termina primul în competiție. Există, de asemenea, o linie de bani legată de fiecare jucător care participă la pariuri head-to-head. Principala alternativă pentru acest pariu este să pariezi pe câștigătorul general într-un eveniment.

Pariuri cu propunere și oferte speciale

Pariurile cu propunere sunt destul de diferite de pariurile sportive standard. Aceste tipuri de pariuri pot fi pe aproape orice. Un bun exemplu de pariu propus este pariarea pe echipa despre care credeți că va înscrie primul gol într-un meci. Cel mai bun lucru la această opțiune este că oferă oportunități grozave de luare a deciziilor în cunoștință de cauză.

Pariuri futures și definitive

Pariurile futures și directe înseamnă același lucru în lumea pariurilor sportive online. Cu aceste pariuri, vei paria pe câștigătorul general dintr-un turneu sau ligă. Ceea ce este unic la acest pariu este că faci selecții înainte de evenimentul sportiv propriu-zis. De exemplu, poți alege să pariezi pe câștigătorul NBA chiar înainte de a începe următorul turneu.

Pariuri cu permutare

Pariurile cu permutare sunt renumite pentru că sunt una dintre cele mai complicate pariuri pentru a intelege. Este necesar ca jucătorii să facă mai multe alegeri și să plaseze multe pariuri combinând selecțiile. Spre deosebire de acumulatori, chiar dacă unele dintre predicțiile tale nu au fost corecte, poți câștiga totuși niște bani. Nu îl recomandăm începătorilor, deoarece ar putea fi confuz și greu de executat.

Alte tipuri de pariuri 

Acum că știi despre cele mai frecvente tipuri de pariuri, haideți să ne uităm la câteva. Deși este imposibil să parcurgeți toate opțiunile simultan, iată doar câteva dintre variantele mai puțin populare și totuși oarecum comune:

Pariul Grand Salam – Marele Salam este un tip de Parlay bet. Este conceput pentru pariorii de baseball și baschet și implică selectarea peste/sub pentru liniile totale în toate jocurile care sunt jucate într-o anumită zi.

Ambele echipe care vor marca – Acest tip de pariu necesită să preziceți dacă ambele echipe vor înscrie în meci. Totuși, pariul va fi eșuat dacă doar o echipă marchează un gol.

Dublă șansă – Pariul dublu șansă este mult mai sigur și necesită să selectați una dintre cele trei opțiuni – câștig pentru echipa gazdă, egalitate sau victorie pentru oaspete sau o victorie pentru oricare dintre echipe.

Run Line Bet – Run Line este un pariu de baseball care funcționează ca un punct răspândire. Deoarece spread-ul este întotdeauna de 1,5 runde, linia de rulare nu este neapărat o propunere de 50/50.

Pariul pe linia puck – Pariul pe linia puck este similar cu linia de rulare, dar este pentru hochei pe gheață. Distribuția de puncte este, de asemenea, de 1,5 puncte, ca și pariul pe linia de rulare.

Pariul scor corect – Pariul scor corect este popular pentru meciurile de fotbal. Implică prezicerea scorului exact pe care îl va avea un joc. Deși este dificil să obțineți predicția corectă, posibilele plăți sunt foarte atrăgătoare.

Pariuri de schimb – Pariurile de schimb sunt făcute între unele dintre cele mai importante case de pariuri sportive din lume. În acest caz, jucătorilor li se permite să parieze pentru sau împotriva unui eveniment.

Sure Bets – Pariurile sigure sau sigure sunt pariuri care garantează un profit, indiferent de rezultatul meciului . Secretul aici este să profitați de diferența dintre cotele diferitelor case de pariuri sportive pentru a paria pe rezultatul aceluiași meci.

Alegerea tipului de pariu potrivit

Pariurile sportive online pot fi o activitate plină de distracție și profitabilă dacă este făcută în mod corect. Dacă ești începător, ai ajuns la locul potrivit. Iată câteva dintre sfaturile noastre de top pentru a vă ajuta să alegeți tipul de pariu potrivit pentru dvs.

  • Asigurați-vă că faceți o cercetare amănunțită asupra diferitelor tipuri de pariuri în prealabil. Înțelegerea modului în care funcționează fiecare este esențială.
  • Verificați cotele de pariere ale fiecărei selecții înainte de a o alege pe cea pe care o alegeți. Dacă cotele nu arată suficient de bune, merită să vă uitați la ce au de oferit alte case de pariuri sportive.
  • Comparați cotele casei de pariuri cu alte site-uri de pariuri sportive. Inutil să spun, dacă altcineva are șanse mai bune – schimbarea operatorilor este o idee grozavă.
  • Nu încetați niciodată să învățați dacă doriți să obțineți profituri pe termen lung. Fii la curent cu știrile, statisticile sportive și noile strategii.
  • Complexitatea pariului nu echivalează cu o probabilitate mare de câștig. Uneori, mai puțin înseamnă mai mult, iar pariul mai simplu poate aduce o mulțime de bani.

Concluzie

Acum că ați aflat mai multe despre unele dintre cele mai populare tipuri de pariuri existente, vă sunteți gata să vă începeți călătoria în lumea pariurilor sportive online. Sperăm că, cu sfaturile noastre utile despre cum să selectați tipul de pariu potrivit, puteți lua o decizie educată. Tipurile de pariuri pe care le-am trecut împreună funcționează pentru aproape orice sport. Tot ceea ce a mai rămas este să alegi o casa de pariuri sportive dacă nu te-ai înscris încă pentru una. Aruncă o privire la biblioteca noastră de recenzii ale site-urilor de pariuri și vei fi sigur că vei găsi o potrivire excelentă pentru nevoile tale. Vă recomandăm doar pe cei mai buni de pe piață, așa că alegerile noastre de top sunt un loc minunat pentru a începe.

FAQ

❓ Cu ce ​​tip de pariu ar trebui să încep?

Este mai bine pentru începători să se mențină la mai multe tipuri de bază în timp ce învață cum funcționează pariurile sportive. Moneyline, spread, câștig și pariuri peste/sub sunt unele dintre cele mai bune alegeri în acest caz.

❓ Cât de mult plasez pe un pariu?

Suma de pus pe un pariu se va baza pe o serie de factori, dar în cele din urmă totul depinde de tine. Atunci când iei o decizie, ține cont de tipul de pariu, de factorul de risc și de mărimea bankroll-ului tău.

❓ Ar trebui să încerc toate tipurile de pariuri?

Nu trebuie să plasați toate aceste tipuri de pariuri dacă nu doriți. Găsește-i pe cei cu care te simți confortabil și lucrează pentru tine.

❓ Sunt toate tipurile de pariuri disponibile pentru toate sporturile?

Nu, rar este cazul. Tipul și numărul de pariuri vor varia de la o pariuri sportive la alta. Verificați ce opțiuni oferă casa de pariuri și mergeți de acolo.

❓ Care sunt cele mai riscante pariuri de ales?

Există mai multe pariuri care sunt considerate un risc în pariurile sportive online. Parlays, teasers/pleasers, if bets, inversare și permutare, de exemplu, reprezintă un risc. Asta pentru că vă cer să faceți mai multe selecții.

❓ Care sunt cele mai populare tipuri de pariuri sportive?

Unele dintre cele mai populare tipuri includ pariuri simple, pariuri pe linie de bani, pariuri cu handicap și pariuri head-to-head.