Deoarece cotele fracționale sunt deosebit de populare pe platformele de pariuri din Regatul Unit și Irlanda, ele sunt adesea numite și cote din Marea Britanie. Mai mult, acest format este unul dintre cele mai vechi și, desigur, a rezistat timpului datorită simplității sale. Desigur, cotele fracționale sunt disponibile practic la toate parile sportive online din România și sunt adesea setarea implicită.

Deși au fost inițial folosite doar pentru evenimente de curse de cai, în zilele noastre puteți folosi cote fracționale pentru a plasa pariuri pe aproape orice sport de pariuri. Mai mult, poți paria cu cote din Marea Britanie și pe platforme mobile. După cum sugerează și numele, cotele sunt exprimate ca o fracție, ceea ce face ușor de înțeles atât pentru jucătorii începători, cât și pentru cei calificați. Citiți ghidul nostru complet de mai jos pentru a afla mai multe despre cotele din Marea Britanie, cum funcționează și cum să le folosiți. În plus, vă vom arăta și cum să convertiți în cote zecimale.

Bucurați-vă de pariuri sportive cu cote fracționale la cele mai bune case de pariuri sportive online în 2023

Bonusuri grozave
Retragere rapidă de bani
Turnee
Evaluare
5/5
Bonusuri grozave
Retragere rapidă de bani
Turnee
Evaluare
4.9/5
Bonusuri uriașe de depozit
Bonusuri fără depunere
Miza scăzută
Evaluare
4.7/5
Pariuri sportive
Bonusuri grozave
Acceptați criptomoneda
Evaluare
4.0/5
Bonusuri uriașe de depozit
Bonusuri fără depunere
Miza scăzută
Evaluare
3.0/5

Ce sunt cotele fracționale?

It’s all very simple when it comes to fractional odds. The UK format is very simple and intuitive, hence why we recommend it for novice punters in particular. In a nutshell, the odds here are expressed as a fraction or simply put – two numbers with a slash in between them. For instance – ½, ⅔, or  . Toate acestea sunt o expresie a probabilității ca un eveniment să se întâmple și a sumei pe care ați putea câștiga. Deci, numitorul indică mărimea pariului și numărătorul – mărimea potențialului profit (dacă pariul dvs. este reușit).

Cum funcționează cotele fracționale?

Pariurile sportive online implică cunoașterea o multitudine de cote diferite și tipuri de pariuri. Ca să nu mai vorbim de diferitele pariuri sportive opțiuni și oferte bonus pe care le poate oferi casa de pariuri. Dar dacă doar începeți, rămâneți la un format încercat și testat, cum ar fi cotele fracționale, este o alegere excelentă. Le numesc cote tradiționale dintr-un motiv - sunt atât de simple încât toată lumea le iubește și majoritatea încep așa. Practic, tot ce trebuie să știți aici este că cotele din Marea Britanie indică două lucruri. În primul rând, prețul sau cu alte cuvinte potențialul profit dacă pariul câștigă. Și în al doilea rând – probabilitatea ca pariul tău să aibă succes.

fractional-sports-betting-odds

Cote față de prețuri, cote pe prețuri și cote pare

În funcție de mărimea rentabilității potențiale dintr-un pariu, cotele fracționale pot fi împărțite în trei grupuri. Puteți determina cu ușurință cu ce fel aveți de-a face uitându-vă la fracția în sine. Întrucât fracția este pur și simplu raportul dintre investiție și rentabilitate – cu cât numitorul este mai mare, cu atât rentabilitatea este mai mică. Să ne uităm la câteva exemple:

  • Cote în raport cu prețul. Când fracția de cote este improprie, adică numărătorul este mai mare – randamentul este de asemenea mai mare. De exemplu, dacă aveți cote fracționale de 5/1, veți câștiga 5$ pentru fiecare pariu de 1$. Cu alte cuvinte, șansele aici sunt împotriva prețului. În plus, veți obține și investiția inițială.
  • Cote la preț. Când numărătorul este mai mic, atunci randamentul va fi, de asemenea, mai mic. De exemplu, dacă pariezi 1$ la un eveniment cu ⅕ cote fracționale, profitul tău pur va fi o cincime din acel 1$ sau 0,20$. Desigur, veți primi și miza înapoi și, dacă pariul este reușit, veți primi 5,20$. Cu alte cuvinte, cote sunt pe preț, ceea ce înseamnă că îl favorizează.
  • Cote par. Cote par pur și simplu înseamnă că obții profit la fel de mult cât pariezi, plus pariul real înapoi. Cu alte cuvinte, raportul aici este 1/1.

Calculul probabilității implicite

Pe lângă faptul că indică mărimea câștigurilor, cotele fracționale vă arată și probabilitatea de a câștiga. Cunoașterea probabilității de succes pentru pariul dvs. este crucială în luarea deciziilor și este nevoie doar de câteva calcule de bază. În termeni simpli, convertim fracțiile în procente pentru a vedea cât de probabil este să se întâmple un eveniment. Deci, pentru a calcula probabilitatea implicită cu cote fracționale, utilizați următoarea formulă: 

  • Probabilitatea implicită = Numitor/(numitor + numărător) x100

Cu acest lucru în minte, să aruncăm o privire la un exemplu. Dacă avem un eveniment cu o cotă de ⅕, atunci probabilitatea ca evenimentul respectiv să se producă efectiv va fi de 83,3%. Calculul decurge după cum urmează: 5/(5+1)x100=0,833×100=83,3%.

Converting Fractional Odds to Decimal Odds

Uneori poate fi mai ușor să convertiți formatul cotelor fracționale în valori zecimale. Acesta este de fapt un proces foarte simplu și durează doar câteva secunde. Pentru a converti fracții în cote zecimale, rezolvați pur și simplu fracția (adică împărțiți numărătorul la numitor) și adăugați 1. Iată un exemplu cu cote fracționale de ¾:

  • 3/4=0,75
  • 0,75+1=1,75

Rezumat

Cotele fracționate sunt unul dintre cele mai vechi formate folosite în pariurile sportive online. Acestea sunt adesea setarea implicită pe multe platforme și le puteți găsi disponibile la majoritatea caselor de pariuri sportive din România. Utilizarea acestora este ușoară, deoarece calcularea probabilității implicite și a rentabilității potențiale este foarte simplă. Prin urmare, sunt favoriți din toate timpurile pentru mulți pariori, dar mai ales pentru cei din Marea Britanie. Consultați recenziile noastre de pariuri sportive pentru a găsi cele mai bune site-uri de pe piață care oferă pariuri sportive cu cote fracționale.

Autor: