De obicei, cei mai mulți pariori cred că pariurile sunt o activitate care implică o persoană împotriva casei. Într-adevăr, acesta este stilul convențional și cel mai răspândit de jocuri de noroc, dar nu este singurul. De asemenea, este posibil să plasați pariuri direct între dvs. și alte persoane. Acesta se numește schimb de pariuri și este foarte popular pe scena de pariuri sportive online din România.

De fapt, pariurile fără casă nu sunt o noutate concept deoarece probabil toată lumea a făcut un pariu cu o altă persoană. De fapt, primele experiențe ale multora cu jocurile de noroc sunt un pariu între doi prieteni. Cu toate acestea, sistemul este încă relativ necunoscut pentru mulți pariori din lumea digitală. Prin urmare, am creat acest ghid pentru schimbul de pariuri, astfel încât oricine este interesat să poată începe rapid. Dar chiar dacă ești un parior experimentat, vei învăța câteva sfaturi noi dacă rămâi.

Bonusuri grozave
Retragere rapidă de bani
Turnee
Evaluare
5/5
Bonusuri grozave
Retragere rapidă de bani
Turnee
Evaluare
4.9/5
Bonusuri uriașe de depozit
Bonusuri fără depunere
Miza scăzută
Evaluare
4.7/5
Pariuri sportive
Bonusuri grozave
Acceptați criptomoneda
Evaluare
4.0/5
Bonusuri uriașe de depozit
Bonusuri fără depunere
Miza scăzută
Evaluare
3.0/5

Ce este schimbul de pariuri?

Pe scurt, un betting exchange este un proces de a face un pariu cu o altă persoană folosind o platformă de schimb de pariuri. Platforma în sine este pur și simplu un instrument online care facilitează pariul prin conectarea oamenilor și păstrarea pariurilor lor până când pariul este stabilit.

Schimbul de pariuri este unic deoarece fiecare parior își stabilește propriile cote asupra rezultatului unui joc. În caz contrar, un cazinou online sau un operator de pariuri sportive preia acest rol. Mai mult, pariorii decid cât de mult sunt dispuși să parieze. Prin urmare, pariorii dictează cât de mult pot câștiga sau pierde și dețin controlul deplin asupra condițiilor de pariuri.

Scurt istoric al schimbului de pariuri

Deși în zilele noastre nu este la fel de popular ca site-urile obișnuite de pariuri sportive. bursele de pariuri există din 2000. Majoritatea platformelor de pariuri sportive au avut sediul în Marea Britanie și au primit multă atenție pentru utilizarea noului concept.

Mai multe mari platforme de schimb de pariuri au fuzionat în 2001, iar unele dintre ele sunt încă cele mai populare platforme de acest gen din lume și dețin cea mai mare cotă de piață. Desigur, de atunci au apărut mai mulți concurenți.

Din păcate, bursa de pariuri nu a decolat în SUA din cauza Federal Wire Act din 1961. Această lege interzice efectuarea de pariuri prin telefon sau internet. Deoarece bursele de pariuri funcționează de obicei online, le este imposibil să lucreze în SUA. În plus, PASPA limitează pariurile în limitele unui stat, ceea ce limitează numărul de persoane permise pe o singură platformă.

Cum funcționează un schimb de pariuri?

Rolul unei platforme de schimb de pariuri este doar de a facilitează pariurile jucătorilor. De exemplu, să presupunem că ați simțit că Manchester United va câștiga următoarea lor întâlnire împotriva lui Arsenal FC. Apoi, veți vizita pur și simplu site-ul web al schimbului și vă publicați pariul. Desigur, datorită naturii platformei, vei avea controlul deplin. Spre deosebire de casele de pariuri sportive obișnuite sau cazinourile online, operatorul de aici nu limitează deloc condițiile tale de pariuri. Prin urmare, va trebui să specificați și șansele și suma. Deci, de exemplu, puteți paria 45 RON pentru ca Manchester United să câștige la cote 2/1. Pentru a decide pe care să o ia, orice persoană interesată să facă un pariu va căuta mai întâi opțiunile publicate. Dacă acel pariu este acceptat, ambii fac înapoi depunerea de 45 RON menționată mai sus, iar câștigătorul va lua câștigurile.

Schimb de pariuri vs. pariuri convenționale

Principala diferență dintre schimburi și pariurile convenționale este că, în primul caz, pariorii pariază unul împotriva celuilalt, mai degrabă decât casa. În esență, bursa de pariuri devine un intermediar pentru pariorii interesați și facilitează pariuri sigure online. Prin urmare, câștigătorul pariului păstrează câștigurile și nu cazinoul.

Pentru a face bani, platformele de schimb percep ambilor participanți un comision. Tinde să fie o sumă semnificativ mai mică în comparație cu ceea ce fac cazinourile altfel. În plus, la burse puteți face un pariu lay pe care casele de pariuri și cazinourile obișnuite nu îl vor permite.

Glosar de bază

La fel ca multe alte oportunități de jocuri de noroc, bursa de pariuri vine cu propriul set de terminologie specifică. Iată o scurtă descriere a unora dintre intrările cheie ale glosarului:

  • Arber – o persoană care face arbitraj.
  • Arbitraj – actul de a face același pariu, dar din ambele părți. Cel mai adesea, un jucător va plasa un pariu câștigător pe platforma unei case de pariuri și un pariu lay la o bursă de pariuri.
  • Backing – pariând că un anumit eveniment va avea loc în timpul jocului. De asemenea, uneori este denumit un pariu câștigător.
  • Miri în joc – efectuarea unui pariu în timp ce meciul este încă în desfășurare.
  • Miri Lay – un pariu pe un rezultat despre care credeți că nu se va întâmpla, adică echipa A nu va câștiga împotriva echipei B
  • Trading – a face un pariu bazat pe cunoașterea faptului că cotele se vor schimba mai târziu și poți plasa pariul opus. De exemplu, puteți susține o echipă să câștige un meci cu o săptămână înainte de a ști că șansele vor crește și apoi să plasați un pariu lay la o bursă de pariuri.

Avantajele schimbului de pariuri

Pariurile fără limitările casei au devenit destul de populare în România. Datorită condițiilor mai favorabile, oportunitatea de a profita este mai mare. Iată principalele avantaje ale schimbului:

Tarifele mai mici

Când site-urile de pariuri au început să ofere schimburi de pariuri, unul dintre principalele lor puncte de vânzare a fost comisioanele mai mici. Se spune adesea că casa câștigă întotdeauna, deoarece casa de pariuri/cazinoul păstrează toți banii pe care îi pierdeți și încă vă percepe o taxă pentru câștigurile dvs. Dar, deoarece platformele de schimb acționează ca intermediari, ele câștigă bani indiferent de rezultat. Prin urmare, ei pot lucra cu taxe mult mai mici și totuși pot profita.

Șanse mai bune de câștig

Este pur și simplu mult mai ușor să spui că ceva nu se va întâmpla mai degrabă decât opusul. De exemplu, este mai ușor să pretindem că Manchester United nu va marca 5 goluri împotriva lui Arsenal, decât să pretindem că va marca. Prin urmare, vă puteți crește șansele de câștig pariând lay la o bursă de pariuri.

Cote mai bune

Bursele de pariuri găzduiesc mii de jucători și fiecare face pariuri diferite la cote diferite. Această competiție asigură că cotele disponibile sunt corecte și adesea mai bune decât cele de la un cazinou. Asta pentru că cazinoul are monopol asupra cote de pariuri, spre deosebire de platforma de pariuri de schimb.

Fără limite

Unele cazinourile tind să limiteze sau chiar să interzică jucătorii pur și simplu din cauza câștigării de bani din mai multe câștiguri mari. Desigur, ei fac asta pentru că casa pierde bani de la acești jucători profesioniști. Cu toate acestea, acest lucru nu se va întâmpla niciodată pe un site de schimb de pariuri, deoarece platforma face bani în orice caz. Prin urmare, aici veți avea deplină libertate de a paria așa cum doriți.

Dezavantaje ale schimbului de pariuri

În ciuda avantajelor semnificative oferite de bursa de pariuri, acesta mai are unele puncte slabe. Dacă depășesc avantajele pariurilor fără casă, depinde de tine.

Pariuri respinse

Deși s-ar putea să nu te gândești la un cazinou care le respinge pariul, la o platformă de schimb, acesta este absolut posibil. Este posibil să nu găsiți toate tipurile de pariuri sportive și unele tipuri de pariuri. Prin urmare, atunci când faceți un pariu, luați în considerare întotdeauna cotele pe care le setați și alte specificații ale pariurilor.

Nu/Oferte gratuite reduse

Nu este neobișnuit să primiți niște oferte gratuite la un cazinou sau o casa de pariuri sportive. Operatorii acestora oferă o varietate de bonusuri și promoții pentru a menține jucătorii pe platformă. Cu toate acestea, din păcate, probabil că nu veți primi astfel de oferte la o bursă de pariuri (sau cel puțin nu atât de generos) și toate pariurile vor implica bani reali.

Concluzie

Acum că sunteți ați învățat despre elementele de bază ale schimbului de pariuri, sperăm că v-ați decis în favoarea acestuia, deoarece avantajele sunt atât de atrăgătoare. Următorul pas spre începerea ar trebui să fie căutarea platformei tale ideale pe baza preferințelor tale. De fapt, s-ar putea să găsești locul potrivit pentru tine în biblioteca noastră de site-uri de pariuri sportive, iar dacă vrei să știi cum verificăm casele de pariuri online, citește articolul nostru despre recenzii ale site-urilor de pariuri sportive. And since you will likely not be receiving many free offers and bonuses at exchange betting platforms, we recommend starting with small wagers first.

Autor: