Deși aparent intimidante, cotele din Hong Kong sunt incredibil de ușor de înțeles. Sunt unul dintre cele mai populare formate de cote disponibile în casele de pariuri sportive online din Asia. Desigur, multe site-uri de pariuri sportive din România le oferă și ele. Ca și alte formate de cote, cotele Honk Kong sunt o simplă expresie a relației dintre dimensiunea pariului tău și profitul potențial. În acest ghid, vă vom prezenta toate elementele de bază, cum ar fi modul în care funcționează și cum să le convertiți în alte formate.

Cum se utilizează Hong Kong Cote

Deși aparent intimidante, cotele din Hong Kong sunt incredibil de ușor de înțeles. Sunt unul dintre cele mai populare formate de cote disponibile în casele de pariuri sportive online din Asia. Desigur, multe site-uri de pariuri sportive din România le oferă și ele. Ca și alte formate de cote, cotele Honk Kong sunt o simplă expresie a relației dintre dimensiunea pariului tău și profitul potențial. În acest ghid, vă vom prezenta toate elementele de bază, cum ar fi modul în care funcționează și cum să le convertiți în alte formate.

Bonusuri grozave
Retragere rapidă de bani
Turnee
Evaluare
5/5
Bonusuri grozave
Retragere rapidă de bani
Turnee
Evaluare
4.9/5
Bonusuri uriașe de depozit
Bonusuri fără depunere
Miza scăzută
Evaluare
4.7/5
Pariuri sportive
Bonusuri grozave
Acceptați criptomoneda
Evaluare
4.0/5
Bonusuri uriașe de depozit
Bonusuri fără depunere
Miza scăzută
Evaluare
3.0/5

The Basics

Multe case de pariuri sportive online din Asia acceptă cotele din Hong Kong. De fapt, acest format este adesea setarea implicită pe platformele de pariuri din Asia, deși nu este atât de popular în altă parte. Aceste cote de pariere sunt similare cu cele americane și sunt foarte ușor de înțeles. Mai mult decât atât, acest format poate fi aplicat aproape tuturor sporturilor de pariuri, de aceea industria pariurilor sportive este foarte dezvoltată în Hong Kong.

Pentru cei care sunt doar începe, cotele din Hong Kong sunt o opțiune excelentă, deoarece nu va trebui să vă ocupați de valori negative. Toate valorile din acest sistem de cote sunt peste 0 și sunt exprimate ca zecimale. Desigur, cotele par sunt afișate ca „1” și au un raport de plată de 1:1. Pentru valorile cotelor sub unu, profitul potențial este mai mic de 1:1, deoarece se aplică pariurilor pe echipele favorite. Pe de altă parte, orice valoare a cotei peste 1 este considerată o lovitură exterioară.

Cum funcționează cotele Hong Kong

Formatul Hong Kong funcționează într-un mod destul de simplu și este destul de similar cu cel fractionat. Dar, spre deosebire de cele fracționale, valorile de aici sunt în zecimale, cum ar fi de exemplu 0,4. În ciuda acestui fapt, puteți determina cu ușurință ce se va întâmpla cu pariul dvs. dacă câștigă, doar uitându-vă la valoarea cotelor. Cotele din Hong Kong pot fi împărțite în trei categorii:

  • Cote mai mici de unu (de exemplu, 0,4) sunt folosite pentru echipele favorite. Cu alte cuvinte, câștigurile dvs. pe unitatea pariată vor fi mai mici de o unitate.
  • Cote egale cu unu indică un pariu în bani par – un pariu cu un raport de plată de 1:1. Deci, pentru fiecare unitate pe care o pariezi, vei câștiga încă una.
  • Valorile cotelor mai mari decât unu au o plată mai mare și sunt folosite pentru cei defavorizați. În acest caz, vei câștiga mai mult de o unitate pe unitate pariată.

Cum se utilizează cotele din Hong Kong

Cotele din Hong Kong sunt deosebit de populare în Asia. Prin urmare, veți putea găsi o mulțime de case de pariuri sportive în România care oferă acest format. Este un format de cote de pariuri foarte simplu și eficient, așa că îl recomandăm pentru pariori de toate nivelurile de calificare. De fapt, aceste cote sunt deosebit de bune pentru începători, deoarece nu există valori negative. Desigur, acest lucru înseamnă, de asemenea, că vă puteți calcula câștigurile potențiale foarte ușor. Pentru a vă calcula profitul, trebuie pur și simplu să vă înmulțiți miza cu valoarea cotei. Iată formula pentru asta:

  • Miză x cote Hong Kong = Profit 

Deci, dacă pariul tău este de 100 RON și cota este de 0,4, atunci profitul tău este de 40 RON. Calcularea plății complete este la fel de simplă – trebuie doar să adăugați 1 la valoarea cotei înainte de a o înmulți cu miza dvs. De exemplu, cu aceeași dimensiune a pariului și cote ca înainte, veți primi o plată de 140 RON. Folosim următoarea formulă pentru a calcula că:

  • (Cote Hong Kong + 1) x Miză = Plată 

Conversia în cote zecimale

Spre deosebire de alte tipuri de pariuri cote, cotele din Hong Kong adesea nu pot fi convertite automat. Prin urmare, probabil că va trebui să faceți singur calculul pentru a converti. Cu toate acestea, calculul manual, în acest caz, nu este deloc complicat și va trebui doar să urmați o formulă. Trecerea la cote zecimale este cea mai simplă dintre toate. Pentru a converti în format zecimal, adăugați pur și simplu unul la valoarea cotelor. Iată cum arată formula:

  • Valoarea cotei Hong Kong + 1 = Cote zecimale

De exemplu, dacă aveți cote de 0,5 și doriți să le convertiți în cote zecimale, calculul este următorul:

  • 0,5 + 1 = 1,5 (cote zecimale)

Rezumat

Cote Hong Kong sunt un format foarte popular în Asia. De fapt, acestea sunt disponibile pe majoritatea site-urilor de pariuri sportive online din România. Datorită simplității lor, mulți jucători preferă să le folosească față de alte formate. Mai mult, aceste cote pot fi aplicate practic tuturor pariuri sportive ceea ce le face foarte versatile.

În plus, conversia în alte formate, cum ar fi cotele zecimale, de exemplu, este incredibil de ușoară. Tot ce trebuie să faci este să urmezi o formulă de bază și în câteva secunde poți comuta între cote. De aceea recomandăm cote din Hong Kong tuturor pariorilor și mai ales începătorilor. Dacă sunteți în căutarea unei platforme grozave de pariuri sportive pentru a le încerca, aruncați o privire la colecția noastră de recenzii de pariuri sportive. Acolo veți găsi informații detaliate despre cele mai bune pariuri sportive online disponibile astăzi în România.

Autor: