Formatele de cote sunt o parte importantă a pariurilor sportive online, iar cunoașterea lor este crucială pentru a vă înțelege mizele. Există multe tipuri de cote, cum ar fi cote fracționale, Moneyline și zecimale, de exemplu. Deci, desigur, oricine intenționează să înceapă să parieze online ar trebui să aibă o imagine clară a diferitelor opțiuni.

Cote zecimale sunt unul dintre cele mai comune formate în pariuri sportive online în România. Se mai numesc și cote europene și sunt destul de simple. De aceea și-au găsit favoarea pariorilor sportivi și a marcatorilor de carte atât în ​​Europa, cât și în întreaga lume. În acest ghid complet, vă vom prezenta tot ce trebuie să știți despre cotele zecimale și despre cum să le folosiți.

Utilizați cotele zecimale pe cele mai bune platforme de pariuri sportive online în 2023

Bonusuri grozave
Retragere rapidă de bani
Turnee
Evaluare
5/5
Bonusuri grozave
Retragere rapidă de bani
Turnee
Evaluare
4.9/5
Bonusuri uriașe de depozit
Bonusuri fără depunere
Miza scăzută
Evaluare
4.7/5
Pariuri sportive
Bonusuri grozave
Acceptați criptomoneda
Evaluare
4.0/5
Bonusuri uriașe de depozit
Bonusuri fără depunere
Miza scăzută
Evaluare
3.0/5

Ce sunt cotele zecimale?

Cotele zecimale sunt o modalitate numerică simplă de afișare a probabilității unui anumit rezultat. Există multe tipuri de cote dar aceste cote sunt foarte comune, în special pe platformele europene. De aceea, uneori sunt numite și cote europene. Mulți pariori sportivi online le preferă din cauza simplității lor. De fapt, oferă mai multe opțiuni de pariere și sunt mult mai ușor de înțeles decât fracțiile.

Pe scurt, valoarea cotei zecimale reprezintă suma de bani pe care o câștigați pentru fiecare unitate valutară pe care o pariați. Și la fel ca și în cazul altor formate, valoarea cotelor include și banii pe care i-ați riscat în retur. Aceasta reprezintă plata totală în cote zecimale în loc de profit. Mai simplu spus, starea dvs. face parte din numărul zecimal - nu va trebui să adăugați miza la acesta, ușurând calcularea plății totale.

Cote zecimale în pariurile sportive

Cotele zecimale sunt foarte ușor de înțeles și durează doar un moment pentru a-ți calcula potențialul câștig. Pentru cei care doar începe, aceasta este o alegere excelentă. Cu acest format, valoarea cotei este un număr zecimal care exprimă dimensiunea returnării dvs. Mai mult, deoarece valoarea cotei, în acest caz, este întotdeauna mai mare decât 1, miza dumneavoastră inițială este și ea inclusă în calculul final. Pentru a calcula plata pe cont propriu, înmulțiți pur și simplu valoarea cotelor cu miza dvs.

Un exemplu

De exemplu, aruncările de monede au, în mod normal, o probabilitate de 50/50 de a ateriza pe ambele părți. Cu toate acestea, un marcator poate oferi ceva de genul cotelor de 49/50. Asta pentru că, dacă pariezi la fel pe ambele rezultate cu cote 50/50, atunci oricum vei obține un mic profit pe care casele de pariuri nu și-l doresc. Desigur, această probabilitate este exprimată ca o fracție. În format zecimal, această valoare ar fi 1,98. Cu alte cuvinte, dacă mizați 90 RON pe acest pariu și are succes, atunci veți primi 180 RON înapoi. Astfel, realizând un profit de 98 la sută. Alternativ, dacă cotele zecimale au fost 4,0 și miza ta de 450 RON, atunci rentabilitatea ta totală ar fi de 1800 RON.

Probabilitatea implicită

Toate cotele de la marcatori se bazează pe probabilitatea implicită a unui anumit rezultat. De exemplu, un pariu cu cote 10.00 are șanse de 10ă reușească. Cu alte cuvinte, un astfel de pariu va fi unul câștigător o dată la zece ori. Deci, firește, probabilitatea implicită merită să țineți cont atunci când evaluați cotele din casa dvs. de pariuri sportive. În acest fel, puteți ști care este șansa de a reuși.

Cum se calculează plățile cu cote zecimale

Although calculating your payouts with decimal odds couldn’t be simpler, let’s look at a more detailed example. The basic formula you will need is as follows:

  • Plătire totală = Număr zecimal impar x miză

Deci să presupunem că există un meci de fotbal cu Manchester City vs Tottenham Hotspurs. Cota zecimală pentru Manchester este 2,92, în timp ce Tottenham are 3,82. Ambele valori reprezintă suma pe care o poți câștiga pentru fiecare dolar pariat. Dacă pariați 100 USD pe Manchester City, puteți obține o plată totală de 292 USD:

  • Plătire = 2,92 (Cote zecimale) x 100 USD (Pariul original) = 292 USD (câștig potențial)

Această sumă include miza inițială de 100 USD. Deci, profitul tău net este de fapt 192 USD, adică 292 USD – 100 USD = 192 USD. Rețineți că 2.0 este cota de rentabilitate pentru formatul zecimal, deoarece pur și simplu vă dublează miza. Desigur, orice valoare sub 2,0 este mai mică decât banii și, prin urmare, potențialul tău randament este mai mic decât miza ta. Cu toate acestea, cotele de peste 2,0 sunt cote plus, adică rentabilitatea potențială este mai mare decât miza.

Conversia zecimalelor în cote fracționale

Uneori este posibil să aveți nevoie sau doriți să convertiți cotele zecimale în fracții. . Mai ales când sunteți pariți live, știind cum să faceți acest lucru vă poate fi util. Deși există tabele de conversie pe care le puteți verifica, chiar și fără unul, calculele sunt rapide. Pur și simplu luați valoarea cotei zecimale și apoi scădeți 1,00. Cu toate acestea, această metodă nu este întotdeauna 100% precisă dacă valoarea zecimală nu este .00 sau .000. În mod normal, valoarea obținută după calcul poate oferi o estimare aproximativă a conversiei la ceea ce să vă așteptați.

Conversia în practică

Să presupunem că șansele de a câștiga o cursă sunt 5,00. Aici lucrurile nu ar putea fi mai ușoare - doar scădeți 1,00 din valoarea cotei zecimale. Deci, 5,00 – 1,00 = 4/1. Dar poate aveți cote zecimale de 4,50. Aici, 4,5 – 1,00 = 3,5/1. Înmulțiți cu doi pentru a elimina zecimala și veți obține 7/2.

Când aveți o valoare zecimală, alta decât 0, ar trebui să vă străduiți întotdeauna să o eliminați. Puteți începe prin a adăuga valoarea zecimală impară până când zecimala dispare. De câte ori l-ați adăugat, apoi vă dă numitorul. Deci, încercăm cu 4,50 + 4,50 = 9,00 și valoarea zecimală dispare după două adunări. Acum, luăm rezultatul și scădem numărul de adunări. Rezultatul nostru a fost 9, minus de 2 ori în care am adăugat valoarea: 9 – 2 = 7. Astfel, 7/2.

Concluzie

Formatul de cote zecimale este un instrument simplu pentru vă ajută să vă înțelegeți șansele de a câștiga când pariați pe diverse sporturi. Aceasta este o metodă destul de simplă și folosește o singură valoare pentru a reprezenta plata totală, nu doar profitul. În acest fel totul este mai simplu și mai ușor. Prin urmare, puteți găsi cote zecimale la aproape orice pariuri sportive online, dar mai ales la cele din Europa și Canada. Consultați recenziile noastre de pariuri sportive pentru a găsi o platformă grozavă unde puteți utiliza acest format de cote, care se mai numește ocazional și cote continentale sau digitale.

Autor: