Dacă sunteți nou la pariuri sportive în România or a veteran gambler, you probably have come across or played moneyline bets. It is a simple wager that does not require you to point spread. The objective of this bet is to pick a team you believe will win. There are many sports where you can apply moneyline bets, including football, basketball, tennis, and more.

În măsura în care plasarea pariurilor pe linia monetară este foarte simplă, este recomandabil să înțelegeți cum funcționează înainte de a începe joc. Acest ghid cuprinzător oferă toate informațiile relevante pe care ați putea fi interesat să le cunoașteți despre pariurile pe linia monetară. Veți afla cum funcționează, calculând cote, strategii și multe altele.

Cele mai bune case de pariuri sportive pentru pariuri pe linie monetară în 2023

Bonusuri grozave
Retragere rapidă de bani
Turnee
Evaluare
5/5
Bonusuri grozave
Retragere rapidă de bani
Turnee
Evaluare
4.9/5
Bonusuri uriașe de depozit
Bonusuri fără depunere
Miza scăzută
Evaluare
4.7/5
Pariuri sportive
Bonusuri grozave
Acceptați criptomoneda
Evaluare
4.0/5
Bonusuri uriașe de depozit
Bonusuri fără depunere
Miza scăzută
Evaluare
3.0/5

Pariuri Moneyline 101

Un pariu Moneyline este locul în care alegi câștigătorul jocului . Este considerat cel mai simplu pariu în comparație cu altele ca un handicap. În acest caz, pur și simplu alegeți echipa despre care credeți că va câștiga la sfârșitul jocului. Echipa care se așteaptă să câștige este cunoscută drept „Favorita”, în timp ce echipa pe care crezi că va pierde se numește „Underdog”. De obicei, favoriții sunt enumerați cu semn negativ (-), iar cei defavorizați sunt enumerați cu semn pozitiv (+). Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că pariul se plătește numai atunci când echipa selectată câștigă. Prin urmare, poate fi complicat să înțelegeți cum funcționează pariul pe linie monetară dacă sunteți doar începeți.

moneyline-betting

Cum funcționează pariul pe linia monetară?

As earlier stated, moneyline betting is a common wager that works in quite a straightforward way. This wager requires that one of the two teams will win. The two participating teams are given a numerical value known as ‘odds’. The number determines whether the team is an underdog or a favorite. Odds are not picked at random, they are determined by the betting site and the odds maker. Moreover, the numbers are displayed with negative (-) or positive (+) signs. For instance, let’s consider a match between Chelsea FC and Arsenal FC with the following odds:

  • Chelsea (-110) vs. Arsenal (+160)

În acest meci, Chelsea este echipa favorită, deoarece poartă semnul negativ, iar Arsenal sunt cei defavorizați. Astfel, Chelsea are șanse mari de

Cote minus (-) vs. Plus (+)

Există diferite tipuri de cote la casele de pariuri sportive online din România, dar cele mai comune sunt cotele americane. În mod normal, o valoare a cotei cu semn negativ (-) indică suma pe care trebuie să o pariezi pentru a câștiga 450 RON. Pe de altă parte, unul pozitiv (+) indică posibilul câștig dacă pariezi 450 RON. Deci, în cuvinte simple, semnul (+) reprezintă echipa favorită, în timp ce semnul (-) – echipa underdog. Desigur, suma pe care o pariezi depinde de tine, dar limita minimă va varia de la o pariuri sportive la alta.

Cum se calculează cotele pentru linia monetară

Avantajul pariurilor online în România este că casele de pariuri sportive vor calcula plata potențială pentru tine. Acest lucru vă ajută să determinați dacă pariul merită sau nu banii dvs. Cu toate acestea, puteți utiliza această formulă simplă pentru a calcula singur cotele Moneyline:

Calculul cotelor Moneyline pentru Favorite

Pentru a obține posibilul câștig la echipa favorită, utilizați următoarea formulă:

  • Sumă posibilă de câștig x (linia de bani/100) = Pariu

De aceea, dacă vă așteptați la un posibil câștig de 225 RON pe Chelsea at +110, the calculation works out to 225 RON x 1.1 = 247.5 RON

Calculul cotelor de linie monetară pentru cei defavorizați

Pentru a calcula cotele de linie monetară într o echipă defavorizată este la fel de simplu. Puteți utiliza următoarea formulă:

Sumă posibilă de câștig / (linia monetară/100) = Pariu

Plătire în linie monetară

Formulele de mai sus vă vor oferi dimensiunea de profitul tău potențial. Dar dacă doriți să aflați care va fi plata dvs. totală, pur și simplu faceți calculul și apoi adăugați miza inițială la profit. Deci, dacă ați calculat un câștig estimat de 250 RON și miza inițială a fost de 225 RON, atunci plata totală este de 275 RON.

Strategii de pariuri Moneyline

Unul dintre secretele pentru a câștiga în pariurile Moneyline este cunoașterea cum funcționează favoriții și cei defavorizați. Obiectivul principal este de a câștiga, indiferent de plată. Ar trebui să încercați prin toate mijloacele posibile să faceți predicția corectă. Pentru a vă ajuta să înțelegeți cum funcționează aceste două, vom folosi următorul exemplu:

  • Simba (+100) vs Tembo (-120)

Favorite

Naturally, the favorite team or player is the one with high chances of winning. In our example above, Tembo is the favorite team. Because of that, a winning bet on Tembo will have small payouts. However, the benefit of betting on favorites is that you’re likelier to win often. You can easily identify the favorites by the negative sign.

Underdogs

Pe de altă parte, o echipă sau un jucător underdog este cel care are mai puține șanse de a câștiga un joc. Dar lucrul bun cu cei defavorizați este că au plăți mai mari. Deci, dacă sunteți după profituri mari, ar trebui să adoptați o strategie de a paria pe uderdogs. Poți identifica cu ușurință o echipă nefavorabilă căutând semnul pozitiv.

Cele mai bune sporturi pentru pariuri Moneyline

Există multe tipuri de sport acolo și multe dintre ele funcționează cu pariuri pe linie monetară. Dar unele sporturi sunt mai potrivite pentru pariuri pe linie monetară decât altele.

Fotbal

Fotbalul este unul dintre cele mai populare sporturi nu numai în România, ci și în întreaga lume. Pariurile pe linia monetară sunt considerate mai profitabile în fotbal, deoarece este ușor să se determine echipa câștigătoare.

Hochei

Pariurile pe linia monetară sunt, de asemenea, comune în hochei. Mulți pariori preferă acest pariu deoarece totalul golurilor este mai mic decât în ​​alte sporturi. Pariurile sunt mari în șansele playoff urilor de hochei, deoarece toate echipele sunt concentrate pe câștig.

Baschet

Baschetul este un alt sport popular în lumea jocurilor de noroc. Este bine să alegeți un pariu pe linie monetară în acest caz, deoarece este sigur. Din moment ce cunoașteți jocurile pe care le va juca fiecare echipă în șase luni, este mai ușor să faceți predicții.

Concluzie

Acum că înțelegeți ce sunt pariurile pe linia monetară, este timpul să le încercați. . Am învățat cum funcționează și cum să calculăm profiturile, așa că tot ce aveți nevoie este o casa de pariuri sportivă grozavă. Dar, din moment ce există atât de multe site uri de pariuri sportive în România, de ce să nu simplificați alegerea? Consultați recenziile noastre de pariuri sportive pentru a descoperi cele mai bune platforme pentru dvs. Acolo poți paria cu moneyline – un pariu simplu care nu implică calcule foarte complicate.

Autor: