Acest ghid vă va spune tot ceea ce trebuie să știți despre blackjack, de la istoria jocului până la cea mai bună strategie și sfaturi pentru a vă ajuta să câștigați. În primul rând, să aruncăm o privire la cele mai bune cazinouri de blackjack online din România:

Bonusuri grozave
Retragere rapidă de bani
Turnee
Evaluare
5/5
Bonusuri grozave
Retragere rapidă de bani
Turnee
Evaluare
4.9/5
Bonusuri uriașe de depozit
Bonusuri fără depunere
Miza scăzută
Evaluare
4.7/5
Pariuri sportive
Bonusuri grozave
Acceptați criptomoneda
Evaluare
4.0/5
Bonusuri uriașe de depozit
Bonusuri fără depunere
Miza scăzută
Evaluare
3.0/5

Blackjack este un joc popular jucat în cazinourile din întreaga lume și poate fi ușor pentru tine să te descurci pe cont propriu odată ce începi să înveți și să înțelegi cum funcționează acest joc. Blackjack este deosebit de ușor pentru începători, ceea ce îl face un joc popular printre jucătorii începători. Blackjack oferă cazinoului doar un mic avantaj și este un joc pe care îl poți stăpâni prin învățare, acesta fiind unul dintre motivele pentru care este atât de popular.

Blackjack live este varianta preferată de blackjack jucat online. Motivul pentru care blackjack-ul live este atât de popular este că implică un dealer real, o masă reală și cărți reale, toate în timp real! Vă veți simți ca și cum ați fi într-un cazinou fizic, în confortul propriei case, dar în același timp veți fi parte din acțiune și veți vedea cărțile împărțite în direct. Trebuie să o încerci ca să vezi despre ce este vorba! Dacă jucați pe Mac, nu uitați să verificați cele mai bune cazinouri de blackjack online!

BLACKJACK LIVE

Un dealer adevărat, o masă și cărți! Simțiți-vă ca și cum ați fi într-un cazinou fizic atunci când jucați cu alte persoane. Numerele mari de pe cărți sunt ușor de citit și puteți juca mai mult de o mână odată. Aleatorizare reală, deoarece cărțile sunt amestecate fizic și extrase din pachet în fața ochilor tăi.

BLACKJACK DIGITAL

Avantajul blackjack-ului digital este că poți juca în ritmul tău. Puteți juca mai repede, deoarece cărțile sunt împărțite mai repede și nu trebuie să așteptați ca ceilalți jucători să facă o mișcare. De asemenea, puteți juca mai încet și vă puteți gândi îndelung înainte de a lua o decizie. Nu există un cronometru, deoarece nu există alți jucători care să vă aștepte.

ISTORIA BLACKJACK-ULUI

Istoria blackjack-ului este un subiect foarte disputat, asupra căruia mulți cercetători încă nu sunt de acord. Spre deosebire de alte jocuri, blackjack-ul nu are un singur creator; în schimb, a evoluat din alte jocuri.

Se crede că jocul modern pe care îl cunoaștem acum sub numele de blackjack a luat naștere și a evoluat din jocurile jucate în Franța și Spania în secolul al XVIII-lea. Inițial, în Franța se numea "Vingt-un" sau "Vingt-et-un" (care înseamnă "21"), dar în Spania era cunoscut sub numele de "Trente-un" (care înseamnă "31"), care poate fi urmărit până în 1440.

Blackjack, cunoscut atunci sub numele de "21", a fost adus în America de coloniștii francezi în secolul al XVIII-lea, unde regulile nu erau standardizate și se schimbau adesea în funcție de fiecare dealer în parte. Jocul a înflorit și a câștigat popularitate în America datorită dezvoltării instituțiilor de jocuri de noroc.

În 1931, când au fost adoptate legile privind jocurile de noroc în Nevada, jocul era la fel de popular și se numea încă "21". Unele cazinouri au țintit acest joc pentru a atrage mai mulți jucători și uneori ofereau un câștig exclusiv de 10:1 atunci când un jucător reușea să obțină 21 de puncte folosind asul de pică și una dintre cărțile negre. De aici a luat naștere și a crescut numele de Blackjack.

Atunci când statele americane au început să legalizeze jocurile de noroc, a fost adoptată o legislație, iar jocurile trebuiau să aibă un set standardizat de reguli. Până atunci, blackjack-ul nu avea un set clar de reguli și se juca diferit în funcție de locul unde se aflau jucătorii sau de dealerul individual. Cu toate acestea, Comisia de Jocuri de Noroc din Nevada a creat regulile oficiale de blackjack care sunt respectate astăzi de versiunea modernă a jocului. De atunci, blackjack-ul a devenit unul dintre cele mai populare jocuri din cazinourile din Las Vegas și din restul lumii.

Jocul de blackjack a fost îmbunătățit și mai mult atunci când avansul tehnologic a făcut posibile cele mai bune cazinouri online, oferind o versiune aproape clasică de blackjack. Jocul de blackjack s-a dezvoltat și mai mult datorită dezvoltării internetului, iar acum există diferite versiuni care pot fi jucate online.

COTE BLACKJACK

Unul dintre lucrurile cheie pe care trebuie să le înțelegi atunci când joci blackjack sunt șansele și probabilitățile care există în joc. Indiferent de cărțile pe care le primești sau de situația dificilă în care te afli la masă (fie că este literală sau virtuală), trebuie să fii conștient de șansele tale de a câștiga în comparație cu cele de a pierde.

CUM CÂȘTIGI LA BLACKJACK?

Învățând și exersând jocul, veți putea să vă calculați șansele de a pierde atunci când decideți să adăugați o carte în plus la o mână deja împărțită. De exemplu, dacă valoarea mâinii tale este 12, ai 31% șanse ca valoarea cărții suplimentare să te scoată din joc.

Cu toate acestea, dacă aveți o mână cu valoare mai mare la 19, probabilitatea crește la 85%. Odată ce ați înțeles aceste cote, vă va fi mai ușor să evaluați dacă ar trebui să vă asumați riscul de a adăuga o carte în plus. Pur și simplu, cu cât valoarea mâinii tale este mai mare, cu atât este mai mare riscul ca o carte în plus să te ducă la bust. Merită să țineți minte această ecuație în timp ce jucați.

REGULI DE BLACKJACK ONLINE

Blackjack este unul dintre cele mai populare jocuri din cazinouri, deoarece, deși este relativ simplu, oferă senzații tari, iar jucătorul își poate folosi abilitățile matematice (prin estimarea șanselor) pentru a dezvolta o strategie de nivel înalt. Înainte de a putea dezvolta o strategie de nivel înalt, trebuie să cunoașteți mai întâi regulile de bază ale jocului.

Cum pot începe?

Pentru blackjack se folosește un pachet standard de 52 de cărți, iar majoritatea cazinourilor joacă versiunea populară în care șase pachete sunt amestecate împreună (în total se obțin 312 cărți). Cu toate acestea, nu toate aceste cărți vor fi jucate, deoarece, odată ce cărțile au fost amestecate și pariurile au fost plasate, dealerul va alege la întâmplare un jucător care va tăia un pachet de cărți, astfel încât ultimele 60/70 de cărți să nu intre în joc.

Cum funcționează jocul?

Obiectivul jocului este de a învinge dealerul, apropiindu-te cât mai mult posibil de 21, dar fără a plăti prea mult (acest lucru se numește pierdere). Aspectul de pariere intră în joc atunci când fiecare jucător pariază prin plasarea unui jeton în zona specificată înainte ca cărțile să fie împărțite. Valoarea jetoanelor pe care le plasați depinde de dumneavoastră, dar există de obicei limite minime și maxime de pariere, care încep de la aproximativ 2 $ până la 500 $, dar acest lucru depinde de regulile casei de pariuri.

Când se împart primele cărți, dealerul dă fiecărui jucător o carte cu fața în sus și apoi își dă o carte cu fața în sus. Cărțile din runda a doua sunt împărțite jucătorilor cu fața în sus, iar cea de-a doua carte a dealerului este așezată cu fața în jos.

Jucând din stânga, fiecare jucător trebuie să decidă dacă vrea să stea sau să lovească. Acest lucru înseamnă că jucătorul poate fie să se limiteze la cele două cărți distribuite inițial, fie poate decide să primească cărți suplimentare de la dealer. Jucătorul rămâne în joc dacă mâna sa are 21 sau mai puțin, sau pierde dacă depășește 21 de goluri. În cazul în care jucătorul pierde prin depășirea lui 21, dealerul își recuperează pariul pe care l-a făcut.

Dealerul servește toți jucătorii în mod egal și, odată ce a făcut acest lucru, întoarce cartea cu fața în jos, astfel încât masa să poată vedea totalul său. Dacă suma celor două cărți este mai mare de 17, atunci dealerul trebuie să se oprească. Cu toate acestea, dacă suma este mai mică de 17, dealerul va continua să extragă cărți până când se ajunge la 17.

STRATEGII ȘI SFATURI DE BLACKJACK ONLINE

SE UITĂ LA CARTEA DEALERULUI

Există diferite strategii, dar una dintre cele de bază, cu care încep aproape toți jucătorii, se bazează pe o carte deschisă a dealerului. Dacă vedeți că cartea dealerului are o valoare mare (cum ar fi un 7 sau un 10), jucătorul trebuie să tragă cărți suplimentare până când valoarea este de cel puțin 17. Strategia de bază din spatele acestui joc și a restului jocului este de a nu trage o carte suplimentară dacă există riscul de a da faliment.

SEPARAREA PERECHILOR

O strategie populară este utilizarea perechilor divizate la blackjack. În cazul în care un jucător primește două cărți de aceeași valoare, el poate alege fie să continue să joace cu aceste valori, fie să le împartă în două mâini jucabile. Acum, un jucător care primește două cărți de aceeași valoare poate face atât rău, cât și bine.

De exemplu, dacă un jucător primește doi de zece, are o mână puternică cu care va dori să stea. Cu toate acestea, primirea a două perechi de doi poate fi mai puțin avantajoasă, iar un jucător poate indica dealerului că dorește să împartă o pereche în două mâini, dar să facă un alt pariu egal cu valoarea pariului inițial.

Dar asigurați-vă că plasați al doilea pariu ÎN URMA pariului inițial, nu deasupra acestuia! Jucătorul trebuie să rețină, de asemenea, că trebuie să joace mâna inițială pe care a primit-o înainte de a putea juca mâna divizată (a doua).

PARIURI EXTRA

În unele jocuri, se vor adăuga pariuri secundare. La unele jocuri se vor adăuga pariuri secundare. Acestea sunt pariuri suplimentare care pot fi plasate doar la începutul jocului, atunci când plasați pariurile principale. Pariurile secundare pot fi plasate atât pe propria mână, cât și pe mâna altor jucători. Cele mai populare pariuri secundare sunt perechile perfecte și asigurarea.

Cu toate acestea, este recomandabil să evitați să participați la pariuri secundare, deoarece acestea au, de obicei, un avantaj mai mare pe teren propriu decât jocul în sine, așa că vă sfătuim să le evitați.

Autor: