Pariurile sportive online sunt una dintre cele mai populare activități de distracție pentru Română. Așadar, firește, există multe casete de pariuri sportive online în România unde poți paria pe sporturile tale preferate. Puteți paria pe diferite tipuri de sport, de la fotbal la sporturi cu o varietate de formate de cote. Unul dintre cele mai simple astfel de formate de utilizat este cotele malaeziene.

Bineînțeles, după cum sugerează și numele, cotele malaeziene provin din Malaezia. Mulți pariori adoră să le folosească, deoarece sunt incredibil de ușor de învățat cum să le aplice. În plus, calcularea profitului potențial, probabilitatea implicită de câștig și chiar convertirea în alte formate nu este complicată. Ghidul nostru de experți vă va arăta cum să faceți toate acestea și tot ce trebuie să știți pentru a începe.

Bonusuri grozave
Retragere rapidă de bani
Turnee
Evaluare
5/5
Bonusuri grozave
Retragere rapidă de bani
Turnee
Evaluare
4.9/5
Bonusuri uriașe de depozit
Bonusuri fără depunere
Miza scăzută
Evaluare
4.7/5
Pariuri sportive
Bonusuri grozave
Acceptați criptomoneda
Evaluare
4.0/5
Bonusuri uriașe de depozit
Bonusuri fără depunere
Miza scăzută
Evaluare
3.0/5

Cote din Malaezia – Care sunt acestea?

Unul dintre motivele pentru care cotele din Malaezia sunt atât de populare printre paritorii din întreaga lume este din cauza simplității lor. Acest format folosește zecimal cifre pentru a afișa probabilitatea de apariție a unui eveniment și este foarte intuitiv. În plus, în mod similar cu alte tipuri de cote de pariere, cotele malaeze pot fi pozitive sau negative. De fapt, ele sunt deosebit de asemănătoare cu formatul american, așa că dacă ești familiarizat cu acesta, va fi ușor. Cu toate acestea, există o diferență semnificativă în sensul că cotele malaeze se bazează pe o singură unitate de miză. Deci, în cazul banilor par sau cu alte cuvinte, când șansa de a câștiga este de 50%, cota din Malaezia va fi 1,00.

Elementele de bază ale cotelor malaeziene

Cu cotele malaeziene, este totul despre relația dintre pariu și profit potențial. De fapt, aceasta este ceea ce determină dacă șansele vor fi pozitive sau negative. Puteți recunoaște cu ușurință cu ce fel aveți de-a face căutând semnul minus (-) înainte ca cotele să apară. Spre deosebire de semnul plus (+) pentru cotele pozitive care pot fi prezente sau nu, cotele negative sunt întotdeauna marcate cu un minus în față. Dar dacă te-ai confruntat vreodată cu șansele indoneziene, de exemplu, toate acestea vor fi foarte ușor pentru tine. Pe de altă parte, cei care sunt abia începe nu trebuie să-și facă griji, deoarece suntem pe cale să explorăm cum funcționează exact șansele din Malaezia.

Calculul probabilității implicite

Deși casa are întotdeauna o anumită marjă de profit, determinarea probabilității de câștig pe care o pre-setează este în centrul luării deciziilor. Aceasta se mai numește și probabilitate implicită și este pur și simplu o cifră procentuală care indică șansa ca un anumit eveniment să se producă. În cazul cotelor Malay, la fel ca și în cazul altor formate, un calcul simplu va converti cifrele cotelor în procente ușor de înțeles.

Cu toate acestea, procesul de găsire a probabilității implicite este puțin diferit atunci când aveți de-a face cu cote pozitive decât cele negative. Dacă cotele sunt pozitive sau negative, depinde de relația dintre pariu și profitabilitate. Deci, dacă profitul potențial este mai mic decât o unitate din pariul dvs., aveți cote pozitive și invers.

Probabilitatea implicită a cotelor pozitive vs. negative

În primul rând, să ne uităm la cotele pozitive din Malay. care sunt folosite pentru echipele favorite. Calculul aici este simplu - doar înmulțiți dimensiunea pariului dvs. cu cifra reală a cotei. De exemplu, dacă cota este +0,5 și pariați, să zicem, 100 RON, atunci profitul dvs. potențial este de 100 RON x 0,5 = 150 RON. Cu cote pozitive vei câștiga întotdeauna mai puțin de o unitate din pariul tău, adică nu va fi niciodată un raport de 1:1 dintre pariul și câștigurile.

Pe de altă parte, avem cote negative. Ele sunt folosite atunci când pariezi pe echipa underdog sau, cu alte cuvinte, când pariezi pe un eveniment pe care casatorul de pariuri îl consideră puțin probabil să se întâmple. Aici situația este exact inversă și profitul va fi mult mai mare dacă câștigi. Ținând cont de faptul că cotele negative din Malay exprimă dimensiunea riscului (adică pariul) pe care trebuie să-l asumi pentru a câștiga o unitate, să ne uităm la un exemplu. Când pariezi 100 RON la -0,5, vei câștiga 200 RON. Pentru a ajunge aici, mai întâi am eliminat semnul minus (-) și apoi am împărțit pariul la cota: 100 RON/0.5=200 RON.

Conversia cotelor din Malay în cote zecimale

Conversia din Malay în cote zecimale este destul de ușoară, mai ales pentru pozitiv cele. Pur și simplu înlocuiți zero cu unu pentru a obține o cifră de cote zecimale. De exemplu, cotele pozitive din Malaezia de 0,45 vor deveni apoi 1,45 în zecimale. Dar cu cote negative, este puțin mai complicat. În primul rând, vom elimina minusul de la -0,45. Valoarea rezultată de 0,45 o vom împărți apoi la 1 unu, ajungând astfel la 2,22. În cele din urmă, adăugăm una la valoarea anterioară, rezultând conversia la 3,22 în cote zecimale.

Calculul profitului cu cote malaeziene

La fel ca în cazul tuturor celorlalte calcule, determinând profitul dvs. potențial este un proces diferit, în funcție de faptul că șansele sunt pozitive sau negative. Pentru cote pozitive, este o simplă chestiune de a multiplica cotele cu miza ta. Deci, o miză de 200 RON cu 0,9 cote va aduce un profit de 200×0,9=180 RON, plus cei 200 inițiali.

În ceea ce privește profiturile cu cote negative, începeți din nou prin eliminarea simbolului negativ. Apoi împărțiți 1 cu acea valoare și, în final, înmulțiți cu miza dvs. De exemplu, un pariu de 200 RON cu cota de -0,20 aduce un profit de (1/0,20)x200=1000 RON, plus 200 RON inițial.

Rezumat

Platformele de pariuri sportive online oferă o varietate de opțiuni când vine vorba de formatele de cote pe care le puteți folosi pentru a plasa un pariu. Una dintre cele mai simple moduri de a paria pe echipa ta preferată este folosirea cotelor din Malaezia. Nu numai că sunt ușor de înțeles, dar sunt și disponibile pe diverse platforme de pariuri mobile. Dar dacă nu aveți încă în minte o casa de pariuri sportive, consultați recenziile site-urilor noastre de pariuri online pentru a găsi cea mai bună potrivire pentru dvs.

Autor: